Authenticiteit coach, ervaringsdeskundige en Psychosyntheticus.

Zie mij als je grootste supporter en motivator voor het hervinden van jouw kern, kracht en zelfvertrouwen.

Ingrid

In 2005, ik was net 40, keek ik om mij heen en begreep niet meer waar ik was, wie ik was en waarom ik daar was. Mijn werk wat ik altijd zo ontzettend leuk en boeiend had gevonden bleek ineens een vreemde plek waar ik mij niet meer thuis voelde. Mijn huis, mijn collega’s, mijn vrienden, alles leek ineens in een soort mist te verkeren. Dat wat ik altijd als zo leuk en inspirerend had gevonden, hoe was het mogelijk dat het ineens zo anders was? Ik wilde maar één ding, terug naar dat gevoel. Maar ik had geen idee hoe.

Nieuwsgierig als ik ben ging ik dieper graven en werd zo mijn eigen onderzoeksobject. Ik studeerde aan het Instituut voor Psychosynthese en leerde met mijzelf en alles wat zich in en om mij afspeelt omgaan. Dat was niet altijd gemakkelijk en vaak ook niet leuk. Maar het ging niet meer over alleen leuk. Het ging over diepere levensvragen. De inzichten die ik tijdens deze ontdekkingstocht kreeg voelden als een verlossing en een opening naar innerlijke vrijheid. Het grootse inzicht was dat in mij en in ons allemaal een onveranderlijke kern aanwezig is.
Gedurende ons leven ‘vergeten’ we die kern, we verliezen het contact daarmee om allerlei verschillende redenen. De sleutel om te veranderen is weer in contact te komen met dat onveranderlijke gevoel over wie je bent, waar je naar toe gaat en wat je belangrijk vind. En dat kun je leren! Ik weet dat iedereen, diep in zichzelf, precies weet wat wel en niet nodig is. Soms ben je echter dat contact helemaal kwijt en kun je een stuk support gebruiken omdat voor jezelf te herontdekken. Zodra je dat contact met je hart, met wie jij bent, weer ervaart, is het maken van keuzes een hele andere kwestie. Dan kies je niet meer, dan weet je.

Dieper gaan om hoger te komen

Sinds 2008 begeleid ik mannen en vrouwen op hun zoektocht terug naar zichzelf. Ik kan niet anders dan dit werk doen. Ik gun het namelijk iedereen om weer in contact te komen met die innerlijke vrijheid. Om als het ware weer opnieuw geboren te worden. Het is zo zonde om niet je eigen leven te leiden.

In 2008 heb ik mijn baan opgezegd en heb ik Bureau Reuvers opgericht waarin ik sindsdien meer dan 100 mensen heb begeleid. Dat is niet zomaar zonder slag of stoot gegaan. Ik ben uiterst behoedzaam en eis veel van mijzelf. Het heeft jaren geduurd voordat ik een opleiding vond waar ik 100% achter kon staan in wat ik leerde over hoe ik de ander kan begeleiden. Ik heb tientallen studies gedaan, honderden boeken gelezen, reizen gemaakt en dat doe ik nog.

Ik wil jou namelijk uiterst zorgvuldig op jouw weg begeleiden. Het mooie van al dat leren en van mijn eigen ervaringen daarin, is dat ik weet wat wél en wat níet werkt. Alle omwegen die niet nodig zijn nemen wij dan ook niet. Alle technieken die ik toepas heb ik zelf ondervonden en ik gebruik ze, omdat ik weet dat het werkt.

Zonder toehoorder houdt je proces op. Net als planten die zich naar het zonlicht toebuigen, buigen mensen zich naar anderen. Er zijn momenten waarop het belangrijker is dat er iemand echt naar ons luistert dan dat we te eten hebben. Kinderen uiten hun pijn automatisch wanneer er iemand is die luistert, maar leren haar te verstoppen wanneer er geen luisterend oor in de buurt is, net zoals we onze verlangens en behoeften ook hebben leren verstoppen gedurende ons leven.

Ik begeleid jou met veel respect en liefde voor wie en waar jij bent en hecht de grootst mogelijke waarde aan het opbouwen van een eerlijke helpende relatie. Daarbij zie ik jou als de hele mens in jouw verhaal en niet als jouw ‘probleem’.

“Soms moet je dieper gaan om hoger te komen en realiseer je dat jij daar echt toe in staat bent!
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en ontmoet je graag. “

Aanbevelingen

Na de 1e intake wist ik dat Ingrid degene was die mij weer op het goede spoor kon zetten. Mede door haar aanpak, waarbij je jezelf weer leert ontdekken en leert te zien wat je kracht is. De inzichten die zij mij heeft gegeven, hebben ertoe geleid dat ik mijn passie en creativiteit weer heb leren ontdekken. Hierdoor zijn veel puzzelstukjes op zijn plaats gevallen en heb ik, door weer de vrijheid in denken en doen te hebben ontdekt en gekregen, een behoorlijke omzetgroei doorgemaakt.

Door haar expertise ben ik nu volop bezig om keuzes te maken om omzet verhogende acties door te voeren, mij te omringen met de juiste mensen en vooral een gelukkiger ondernemer te zijn.

Haar aanpak heeft mij een geheel nieuwe kijk op mijzelf en mijn bedrijf gegeven. Ingrid heel erg bedankt voor je support!

Alexander Wiltjer

Ondernemer

De eerste keer dat ik bij Ingrid was, wist ik niet goed wat ik er van moest verwachten en dacht ja hoor, dit gaat toch niet helpen. Ik dacht dat ik een burn-out had en had last van paniekaanvallen. Maar…na 5 maanden wist ik weer dat ik het zelf kon en had ik mijn 3 doelen behaald: meer rust in mijn hoofd, weer kunnen genieten van kleine en grote dingen in mijn leven en geen paniek aanvallen meer!

Ik heb veel geleerd tijdens de gesprekken en de periode tussen de gesprekken door. Met name kijken naar jezelf, jezelf leren kennen. Zelf kennis en reflectie. Gôh, wat is dat soms eng. Ik heb namelijk geleerd te kijken naar wat ik belangrijk vind en wat en wie ik daarvoor nodig heb. Ik heb ontdekt dat ik nu zelf goed weet wat ik wil en waarom. Dat ik prima mijn eigen keuzes kan maken, zonder dat een ander dit allemaal voor mij uitstippelt en of bepaalt.

Ik heb veel aan de gesprekken gehad, heb mezelf opnieuw leren kennen. Ik had er geen vertrouwen in dat dit terug zou komen, maar het is me gelukt. Ik ben ontzettend trots en blij met mijzelf. Ik heb het voor elkaar gekregen, met behulp van Ingrid.

Manon Hettinga

Verpleegkundige

Ik ervaar ingrid als een passievol mens met een scherpe geest, een warm hart en een heerlijk gevoel voor humor. Zij weet mensen te inspireren en is een verhelderende spiegel voor wie op zoek is naar essentie, authenticiteit en heelheid.
Yoyo van der Kooi

Levenskunstenaar

Ingrid is een bevlogen en enthousiaste coach met het vermogen haar cliënten te motiveren en boven zichzelf te laten uitstijgen. Een warme, open, energieke en liefdevolle persoonlijkheid, die ziet wat iemand nodig heeft en daarnaar handelt. Ze durft te confronteren, daarvoor is moed nodig en die heeft ze in ruime mate. Daarnaast bezit ze een enorme drive, daarin sprankelt ze, waardoor ze zichzelf en anderen inspireert, motiveert en bezield.
Ellen Holten

Collega Psychosynthese

Ingrid heeft mij geholpen om dat écht te worden, en ik ben nog lang niet klaar met leren en een killersmentaliteit te creëren.
Dus Ingrid is nog niet van mij af! 🙂

7 maanden geleden heb ik in overleg met mijn coach besloten om iemand te gaan zoeken die mij kon helpen.
Onzeker en eigenlijk mezelf wegcijferend voor de rest van de wereld kwam ik bij Ingrid terecht.
Het afgelopen seizoen had ik eigenlijk alle wedstrijden al verloren voordat het startschot was gegeven.
Ik kreeg constant het gevoel dat ik nergens meer controle over had.
De dingen waar ik wel controle op kon uitoefenen, daar nam ik dan ook in extreme vormen de controle over.

De eerste keer dat ik naar ingrid ging voelde voor mij wel raar, want ik was toch wereld kampioen geworden bij de junioren zonder hulp?
Waarom zou ik dan nu eigenlijk na 1 slecht seizoen wel externe hulp gaan zoeken.
Nu kijk ik er naar uit om naar Ingrid te gaan en dingen te leren.
Steeds zijn er weer nieuwe vragen of dingen waar ik tegen aan loop in wedstrijden, onder trainingen en met mijn ploeggenoten (die uiteindelijk ook mijn concurrenten zijn).
Ik leer mijzelf beter kennen, beter begrijpen en objectief naar mijzelf kijken.
Dit heb ik nodig om het beste uit mijzelf te halen, en dat gaat mij komende jaren hopelijk nog veel mooie resultaten opleveren.

Melissa, 21 jaar

Topsportster

Wil jij leren hoe je leiding aan jezelf en je leven kan geven zodat je weer in vrijheid kan kiezen voor wat jij écht belangrijk vind?

Gun het jezelf die eerste stap te maken

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze trouw aan zichzelf kunnen zijn en bij te staan op de weg naar innerlijke vrijheid.

Hoe meer mensen dit doen, hoe meer gelukkige mensen, hoe beter voor de wereld waar we in leven.

    Pin It on Pinterest

    Share This