Of je een succesvol ondernemer bent, een fulltime moeder een hardwerkende vader of iemand met een giga to-do lijst bent. Iedereen loopt in zijn dagelijkse leven weleens tegen verschillende uitdagingen en obstakels aan. Een spannende presentatie, tijdsdruk, geen waardering voor dat wat je doet, een sterke innerlijke criticus. Het ervaren van stress of het verwerken van verlies. Iedereen gaat anders om met omstandigheden.

50.000 gedachtes op 1 dag

We hebben gemiddeld welgeteld 50.000 gedachtes op 1 dag. Door te mediteren trainen we ons brein om juist die gedachtes waar we niets aan hebben, of die niet voor ons werken, voorbij te laten gaan. Dat zorgt niet alleen voor minder stress, maar we worden ook een stuk efficiënter omdat we niet meer worden afgeleid door deze gedachtes. En wie wil dat nou niet!

Gratis meditatie voor jou

Als je op de onderstaande foto klikt, kom je bij een korte eenvoudige maar erg behulpzame meditatie van 10 minuten. Ik zou zeggen, begin gewoon en het is voor iedereen geschikt, ook als je nog nooit iets dergelijks hebt gedaan.

De voordelen van meditatie

Steeds meer (wetenschappelijk) onderzoek wijst uit dat het ooit zo zweverige mediteren wel degelijk hele praktische voordelen met zich meebrengt. Het is een geheim ingrediënt voor een gezonder, effectiever en gelukkiger leven. Afgezien van een betere mentale en fysieke gezondheid, harmonieuzere relaties en minder angsten zijn er nog een paar voordelen die mediterende mensen vaak ervaren:

  • Je ziet dingen duidelijker (zoals die gedachtes die je vertellen om je bootcamp-klasje over te slaan. Dat zijn namelijk ook maar gedachtes)
  • Je krijgt meer compassie en wordt een liefdevoller persoon
  • Je wordt minder gefrustreerd en kan je boosheid sneller loslaten
  • Je concentratie wordt beter waardoor je efficiënter dingen gedaan krijgt
  • Je ervaart minder stress (in plaats van de vecht-vlucht stand ga je over op de rust stand)
  • Je herkent de mentale patronen die je dagelijks bezighouden en leert om deze beter los te laten

Je leert om beter in het moment te leven en minder op te gaan in de duizenden gedachtes die je hebt.

Pin It on Pinterest

Share This