We denken vaak dat we ons moeten aanpassen om erbij te horen en daar ben ik, net als jij vast en zeker, heel goed in! Je weet waarschijnlijk precies wat je wel en niet moet doen om goedgekeurd en geaccepteerd te worden. We weten wat we moeten aantrekken, waarover we moeten praten, hoe we mensen blij kunnen maken en waarover we het beter niet kunnen hebben. Als een kameleon komen we de dagen door…maar vraag je eens af: ‘ben jij dan jezelf? ‘ Wat je waarschijnlijk niet weet is dat je eigen negatieve gedachten een enorme invloed op je hebben… maar maak je geen zorgen, er is een oplossing!

Onze negatieve gedachten bepalen wie we zijn

Hoe wij over onszelf denken heeft een enorme invloed op ons, die invloed is echt tig keer groter dan jij vermoed. Wij denken vooral dat we ons anders moeten voordoen. De beslissingen die we in ons leven nemen zijn vaak gebaseerd op hoe wij over onszelf denken. Om jou nu op dit moment  helpen in te zien hoe je om kan gaan met negatieve gedachten, heb ik een video voor je opgenomen die onderaan dit artikel staat. Maar lees eerst gerust even door!

Voor de meesten van ons is het een grote uitdaging om te geloven dat we nu, op dit moment, al waardevol zijn als mens. Dat we niet eerst aan allerlei voorwaarden hoeven te voldoen voordat we goed genoeg zijn. Velen van ons hebben bewust of onbewust een lange lijst met voorwaarden meegekregen zoals:

Heb jij de volgende negatieve gedachten?

 • Ik ben pas goed genoeg als ik tien kilo afval
 • Ik ben pas goed genoeg als het me lukt zwanger te raken
 • Ik ben pas goed genoeg als ik niet meer drink
 • Ik ben pas goed genoeg als iedereen mij een goede ouder vindt
 • Ik ben pas goed genoeg als ik meer van het leven kan genieten
 • Ik ben pas goed genoeg als ik mijn huwelijk kan redden
 • Ik ben pas goed genoeg als ik promotie maak
 • Ik ben pas goed genoeg als ik geen pijn, verdriet of angsten meer heb
 • Ik ben pas goed genoeg als ik eindelijk de goedkeuring van mijn ouders krijg
 • Ik ben pas goed genoeg als ik alles tegelijk kan doen en dat het lijkt alsof het mij geen enkele moeite kost
 • Nog een paar ‘ontrouwzinnen’ 

Maar voor een bezield leven hoef je niet aan allerlei voorwaarden te voldoen. Je bént al goed genoeg. Je bent het al waard om liefde te ontvangen en erbij te horen. Nu. Op dit moment. Zoals je bent.

Jezelf accepteren of je aanpassen als een kameleon?

Tegelijkertijd zijn liefde en het gevoel erbij te horen zowel voor mannen als vrouwen basisbehoeften. Wanneer er niet aan die behoeften wordt voldaan, functioneren we niet naar behoren. We knappen af. We storten in. We worden apathisch. We hebben verdriet. We doen anderen verdriet. Een gebrek aan liefde en het gevoel er niet bij te horen leiden altijd tot lijden. Er is dus een behoorlijke tegenstelling te zien.  Waar herken jij jezelf in? Jezelf accepteren of jezelf als een kameleon aanpassen? 

Gemakkelijk gezegd hè, je bént al goed genoeg. Jouw negatieve gedachten over jezelf zegt echter iets heel anders tegen je. Je wil niet zo denken, maar voordat je het weet zit je er weer midden in. Dat kan zelfs zo erg worden dat je jezelf helemaal kwijtraakt met misschien wel een Burnout tot gevolg. Voor het ontdekken van die vaak onbewuste gedachten patronen heb je iemand nodig die met je meekijkt, alleen dan kan je daar zicht op krijgen.

Het traject van Jessica Hofstra

Na mijn eerste gesprek met Ingrid had ik meteen een goed gevoel. Ik werd warm ontvangen en voelde oprecht medeleven. Ik voelde mij gehoord. Voor mijn gevoel zijn we direct naar de kern gegaan, naar hetgeen wat schuilde achter mijn paniekaanvallen en al mijn onzekerheden. Vanuit hier zijn we verder gaan werken. En ik verbaasde mij iedere keer weer over wat voor inzichten ik van Ingrid kreeg. Ik heb geleerd hoe ik weer dicht bij mezelf kan komen te staan, mijn grenzen aan te geven en trouw te blijven aan mezelf. Ik heb mezelf ontzettend goed leren kennen en heb nog niet eerder zo stevig in mijn schoenen gestaan als nu. Ik heb weer grip op mijn leven, durf los te laten en gewoon te zijn. Ingrid heeft mij letterlijk leren thuiskomen bij mijzelf. En wat is dat fijn!

Doordat Jessica zicht kreeg op haar overtuigingen en haar denkpatronen leerde ze binnen 3 maanden om weer  trouw te zijn aan zichzelf. Daardoor kreeg ze weer grip en regie over haar eigen leven en zichzelf te zijn! Echt geweldig!

Hoe kom je uit die negatieve gedachten?

Om jou nu op dit moment helpen in te zien hoe je die negatieve gedachten werken en hoe je jezelf kan helpen om uit die negatieve gedachten spiraal te komen heb ik een video voor je opgenomen:

Als je merkt dat het moeilijk voor jou is om in contact met jezelf te zijn, jezelf te accepteren en het leven te leiden wat jij graag wilt, ben je welkom voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

Pin It on Pinterest

Share This